Spar penge ved selv at sælge din bolig

08 juni 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Skal du sælge din bolig, har du flere muligheder. Du kan vælge at få en ejendomsmægler til at stå for det hele, og så venter du blot på at modtage penge, når din bolig er solgt. Alternativt kan du selv gøre noget eller det meste af arbejdet. Jo mere du selv gør, jo billigere bliver det selvfølgelig. 

Inden du beslutter dig for hvilken måde du vil sælge din bolig, kan du med fordel få råd og vejledning af en boligadvokat. Det kunne f.eks. være eboligadvokat.dk. Din boligadvokat kan derudover forhandle på dine vegne med din ejendomsmægler og få en bedre aftale end den du måske selv vil kunne få. 

eboligadvokat

De mange fordele ved en boligadvokat

Både som sælger og køber, er der mange fordele ved at ansætte en boligadvokat, som er en jurist med speciale i køb og salg af boliger. Derfor er det altid en god ide at ansætte en. Som køber kan du få hjælp til at forhandle med både sælger og bank. Din boligadvokat kan også hjælpe med at få lavet skødet og sikre at det bliver tinglyst.

Det er vigtigt at købet bliver tinglyst så hurtigt som muligt, for det er dit bevis som køber at boligen er din. Du betaler udover din boligadvokats hyre, et fast gebyr til Tinglysningsretten, samt en promille af købssummen. Både du og sælger skal underskrive skødet. Det sker i dag digitalt ved hjælp af MitID. Danmark var det første land i verden der gik over til digital tinglysning.

Du kan også med fordel tage din boligadvokat med ud og kigge på de boliger, som du er interesseret i. Han vil stille ejendomsmægleren de helt rigtige spørgsmål, så du har de rigtige oplysninger, der skal til for at du kan træffe et valg. Han kan også undersøge om kommunen har planer i dit område.

Flere Nyheder