Få dit lyse, sæbebehandlede trægulv igen med en gulvafslibning Holbæk

30 september 2018
Astrid Pedersen
image

Når du får lagt nye trægulve i din bolig, kommer disse som regel med en form for efterbehandling – for eksempel lak, olie, lud, sæbe, voks eller maling. Afhængig af, hvilken type behandling, dit trægulv har modtaget, skal de vedligeholdes i et vist omfang. Lakerede eller malede trægulve behøver i reglen ikke at blive vasket eller plejet med specielle midler, men kan skal dog være opmærksom på, om lakken eller malingen er ved at være slidt af.

Gulve behandlet med olie, lud eller sæbe er en anden historie. Et sæbebehandlet gulv er noget af det smukkeste at beskue, og en fornøjelse at betræde – men den lyse og silkematte overflade er særdeles plejekrævende. Du skal sætte megen tid af til at vaske dit sæbegulv med sæbespåner for at bevare det pæne udseende. Når først den beskyttende film af sæbe er slidt af, vil træværket være blottet – og det betyder, at overfladen vil tørre ud og blive porøs. Og det er i den forbindelse, at et trægulv bliver grimt og mat at se på.

Et slidt trægulv ser gammelt ud

Selv om du måske først har fået lagt dit trægulv inden for de sidste ti år, vil slid i træværket skabe et trist, gammelt og træt udseende. Nedtrådt skidt og snavs samt spildte, farvede væske vil give grå slidbaner og grimme skjolder, som får gulvet til at fremstå uensartet og snavset. Du vil ikke kunne vasket dette udseende bort, da snavs, støv og væsker har indlejret sig i den porøse overflade. Og solens stråler fra vinduer og terrasse døre vil yderligere bidrage til såvel udtørring som misfarvning af træværket.

Få gulvet til at stå som nyt med en gulvafslibning

Det er heldigvis ikke noget, som en effektiv gulvslibning ikke vil kunne råde bod på. Vælger du en professionel gulvmand fra et firma med speciale i gulvslibning Holbæk, er du sikker på det optimale resultat.

Flere Nyheder