En varmepumpe skal der især også sættes op ved erhverv

28 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Derhjemme er det meget praktisk at have sig en varmepumpe, men det er også lettere at udnytte den.

For det første er det som regel mindre lokaler, den skal varme op, og selvom man får indstillet den perfekt, så kan man altid selv flytte sig rundt, så man kan få det optimale ud af varmen eller bare den rette temperatur, hvor man lige finder det mest passende.

Den luksus har man sjældent på kontorer og andre arbejdspladser, hvor man skal sidde det samme sted det meste af dagen, og ellers bevæger man sig rundt.

Ofte har man her også en uniform på, der kan stramme, og siddepladserne er nogle indkøbte nogle af samme slags, der blev købt på tilbud, hvor man derhjemme kan sidde i en lækker lænestol og have dvasket tøj på.

Derfor skal man især huske at have en god varmepumpe til erhverv, hvis man er ansvarlig for at være den, der skal se på indeklimaet.

Det kan måske føre til en påtale!

Der er (ekstra) meget fokus på arbejdsklima nu om dage, og de ansatte skal have gode forhold, og det er nået helt frem til, at man forsøger personligt at motivere hver enkelt medarbejder, så de føler sig som en del af firmaet.

Men det kan også gøre, at man overser de “simple” ting som at have et godt indeklima, hvor man både kan få det køligt de varme sommerdage, hvor varmen banker ind gennem vinduerne, og man ikke kan få gennemtræk; og når man har de kolde isvintre, hvor der virkelig skal banke varme igennem.

Selvfølgelig er der mange behov at tage hensyn til, hvis der er mange ansatte, men forsøger som regel at ramme en god mellemvare for alle.

Men tænk sig også, hvis det dårlige indeklima fører til skimmelsvamp, migræne hos de ansatte med videre?

Det kan eventuelt føre til en påtale ved eftersyn – og det vil man da gerne undgå.

Flere Nyheder