Drop den farlige vane med alkoholbehandling

08 december 2020
Astrid Pedersen

Er dit alkoholforbrug steget betydeligt igennem det seneste år, og har du mistanke om, at det er ved at udvikle sig til et decideret misbrug? Så bør du omgående søge professionel hjælp og eventuelt gennemgå en alkoholbehandling.

Hvorfor alkoholbehandling?

En alkoholiker, som ikke får den rette behandling, vil have meget ringe chancer for at komme ud af sit misbrug. Alkohol, som er et stærkt vanedannede stof, vil lynhurtigt skabe en afhængighed som udmønter sig på forskellig vis.

For det første vil du som alkoholiker inden for meget kort tid udvikle det der kaldes for tolerans. Det betyder at kroppen skal bruge mere og mere alkohol for at opnå den ønskede rus.

Med tiden vil kroppen skulle bruge et vist kvantum alkohol blot for at kunne fungere i det daglige. Dette kvantum benævnes i sundhedsfaglig sammenhæng funktions promillen, og angiver den promille af alkohol som skal være til stede i blodet førend kroppen overhovedet kan udføre de mest basale daglige gøremål.

For det andet vil du, såfremt du har været alkoholiker over en årrække, løbe en stor risiko ved selv at forsøge dig med afvænning. Prøver du på egen hånd at lægge flasken på hylden vil du efter al sandsynlighed opleve abstinenser som er så alvorlige at du efter kort tid vil føle en ubændig trang til at drukne dem – i alkohol. Og for det tredje er der en pointe i det gamle mundheld ”når sprutten går ind går forstanden ud”. Inkarnerede alkoholikere vil leve i en tåge af evig fornægtelse, og dermed have meget svært ved at tage imod tilbuddet om afvænning, endsige indrømme at der overhovedet er et problem.

Det er, med andre ord, utroligt nemt at anlægge sig et alkoholmisbrug – og meget meget svært at komme ud af det igen. Derfor bør du søge professionel hjælp til afvænning på et misbrugscenter – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

Flere Nyheder