Derfor er ringe med en sten så populære

Diamanter høre til de mest populære ædelstene hvis den ikke er den mest populære. Den er uden tvivl den absolut mest kendte. Det skyldes en smuk og meget unik blanding af mystik, romantik blandet godt rundt med en blodig historie. Samtidig er det en sten, der i al sin enkelhed både kan bruges til et par cowboybukser, men også til en gallakjole. 

Især det enkelte og elegante passer godt til danskerne og en af de mest populære smykker mange har er en enstensring. Fordelen ved en enstensring er, at stenen kan skiftes ud løbende, hvis man ønsker at få en anden. Det kan være af en bedre kvalitet eller størrelse.

Hvad bestemmer kvaliteten på en diamant?

Der er flere ting der bestemmer kvaliteten på en diamant. En diamant vurderes ud fra de 4 C’er. Carat, color, clarity og cut. I forhold til color vurderes den ofte fra en scale fra hvid til gul. Jo mere gul der er i diamanten, jo mindre værd. Og dog. En hel ren gul diamant er så sjælden, at den er yderst værdifuld. Det samme gør sig gældende med diamanter i andre farver som blå og rød. De farvede diamanter er så sjældne, at der kun graves imellem 1-5 stykker om året. De går under navnet fancy diamanter.

Udover farven er det også et spørgsmål om diamantens klarhed. Jo klare og jo færre fejl jo mere værdifuld er diamanten. 

I de senere år er der også kommet fokus på kvaliteten af hvordan diamanten er blevet slebet. Det blev ikke anset så vigtigt tidligere.

Verdens største diamant, Afrikas stjerne stammer fra en diamant de blev fundet i Sydafrika i 1905 og var på 3106 carat. Den blev senere lavet om til 105 forskellige diamanter og den største Afrika stjerne er på 530,2 carat. Den er i dag en del af kronjuvelerne i det engelske kongehus.