Besøg et lækkert røgeri og restaurant i Hanstholm

Går familiens sommerferie 2021 til det nordjyske? Så kan I med fordel prøve at smage frisk røget fisk fra et af de mange røgerier på havnen langs den jyske kyst.

Hvordan foregår en røgning af fisk?

En røgning foregår derved at de helt friske fisk lægges i en muret røgeovn, i god højde over pindebrænde i bøg. Netop bøg er med til at give den udsøgte smag som vi kender fra blandt andet røget sild og røget laks. Lige inden gløderne i brændet dør ud strøs med savsmuld som ydermere bidrager til smagen. En god røgning tager tid – men resultatet er en dyb og lækker smag som pirrer alle sanser.

Hvor finder jeg det bedste røgeri i Klitmøller?

Hvis du og familien befinder jer i Klitmøller nær de naturskønne områder i Thy bør I ikke snyde jer selv for et besøg i Hanstholm. Her finder I nemlig Det Gamle Røgeri – en hyggelig fiskerestaurant og butik med eget røgeri.

Hos Det Gamle Røgeri kan I således vælge at spise eller købe færdige take away retter, eller I kan købe frisk fersk eller røget fisk i Det Gamle Røgeris butik. På den måde kan I få de lækre kutterfriske fisk eller skaldyr med hjem til tilberedning på grillen.

Hvilke fisk kan jeg købe på Det Gamle Røgeri?

I røgeriet tilhørende Det Gamle Røgeri røges hver eneste dag friske forsyninger af ål, makrel, laks, torsk, sild og ørred. Det Gamle Røgeri er leveringsdygtig i såvel varmrøgede som koldrøgede fisk. Du kan også købe ferske fisk, for eksempel skrubbe eller rødspætte fileter til panering eller smørstegning, samt rejer og andre skaldyr. Og så er butikken i Det Gamle Røgeri leveringsdygtig i hjemmerørt remoulade og andre delikatesser.

Du kan læse mere om Det Gamle Røgeri, og gå på opdagelse i butikkens mange tilbud, på roegeriet.dk.